Abyste předešli naplnění diskové kapacity, máte možnost nepoužívané soubory odstranit. K tomu slouží složka Nepoužité. Zde jsou zobrazeny položky, které nemají žádnou aktivní vazbu na produkt, kategorii a podobně. Po jejich smazání dojde k přesunu do koše, kde jsou ještě zálohovány po dobu 30 dní a lze je obnovit. Po uplynutí této doby jsou nenávratně odstraněny. Položky v koši se nepočítají do zaplnění celkové kapacity vašeho prostoru.

POZOR Vazby, které jsou vytvořené v rámci textového editoru není možné kontrolovat. Může se tak stát, že je některý ze souborů ve složce Nepoužité použit například v popisu produktu, článku a podobně. Je třeba proto důkladně zkontrolovat každý označený soubor před jeho odstraněním. 

Postup v administraci

  1. V menu administrace zvolte sekci Soubory / Nepoužívané.
  2. Označte požadované soubory, případně pod tabulkou klikněte na Označit vše a poté na + ostatní ve složce.
  3. Klikněte na Odstranit.
  4. Potrvďte odstranění.
  5. Položky se nyní přesunuly do složky Koš. Tam budou zálohovány 30 dní a poté se trvale smažou.

Modul Designer

Tato funkce je k dispozici až od verze 3.4 modulu Designer. Více o přechodu na nejnovější verzi Designera.

Nepomohla Vám tato nápověda?

Požádejte o radu zkušené eshopery v UPgates poradně.

UPgates poradna